Wat een energetische behandeling voor je kan betekenen

Energetische behandeling

Er zijn talloze soorten manieren om je klachten te behandelen. Vaak wanneer we een lichamelijke of geestelijke klacht hebben, dan gaan we naar de huisarts. Hij of zij verwijst je door naar een specialist indien nodig. Zelden zal dit echter een energetische coach zijn, en dat is jammer. Want een energetische behandeling kan heel veel goede effecten op je lijf en geest hebben.

Wat is een energetische behandeling?

Je kunt energetische behandelingen zien als alternatieve geneeswijze. Het betreft een behandeling die valt onder de zogenaamde holistische geneeswijze. Dat wil onder andere  zeggen dat er geen medicijnen en chemicali├źn worden ingezet ,maar het betekent vooral dat er wordt gekeken naar de gehele mens om een genezingsproces in gang te zetten. Zowel je lichamelijke gesteldheid als je mentale en emotionele dragen bij aan hoe jij je voelt en welke klachten je ervaart. Het is dan ook belangrijk dit als geheel te behandelen, en dat is precies wat er gebeurt bij een energetische behandeling.

Energetische behandeling

De praktijk

Tijdens een energetische behandeling wordt dus je hele energie behandeld. Dat is precies waar de term vandaan komt. Door middel van aanraking en oefeningen zal de therapeut de energie van je lichaam proberen te sturen. Zo kun je blokkades ontdekken in je lijf en deze proberen op te heffen. Denk niet dat dit een passieve behandeling is. Bij een energetische behandeling wordt er namelijk verwacht dat je actief meewerkt aan je eigen herstel. Een therapeut kan massagetechnieken toepassen maar kan ook op een andere manier de energie in je lijf behandelen.

Soorten klachten

Hoewel veel behandelingen in de medische wereld voor een enkel doel dienen, zijn de energetische behandelingen in te zetten voor de meest uiteenlopende klachten. Denk bijvoorbeeld aan klachten in de rug of nek, met vastzittende spieren. Maar ook burn outs, stressklachten, problemen met de darmen en nog veel meer andere klachten kun je behandelen met de energetische behandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.