Wat is een ultrasoon reiniger?

Een ultrasoon reiniger is een apparaat waarmee je voorwerpen zoals sieraden, gereedschappen en brillen enzovoorts kan reinigen. Ook voorwerpen die niet handmatig schoongemaakt kunnen worden kunnen hiermee nauwkeurig gereinigd worden en dat is handig vooral in deze corona tijd.

Bij deze reiniger wordt er gebruik gemaakt van water of een reiniging vloeistof die erin word gezet. Je voorwerpen worden gereinigd door luchtbelletjes die stromen langs je geplaatste voorwerpen die ontstaan door geluidsgolven. Deze worden gecreƫerd met een hoge geluidsfrequentie.

 De werkwijze en gebruik van de ultrasoon reiniger.

Een Ultrasoon reiniger is een bad waarin een reinigingsvloeistof en voorwerpen worden gezet die schoongemaakt moeten worden. De hoge geluidsfrequentie van dit bad is niet waarnemend voor de mens. Deze scheppen geluidsgolven met andere woorden trillingen in het bad en deze hoge druk vormt luchtbelletjes die langs je voorwerpen heen stromen, deze stromingen hebben de werkwijze van een roterende borstel.

Hierdoor worden de voorwerpen tot in de moeilijkste bereikbare oppervlaktes intensief gereinigd. Deze reiniger wordt ook wel gebruikt in bedrijven, zo kun je het tegenkomen in de luchtvaartindustrie om allerlei mechanisme te reinigen. In het laboratorium om alle gevoelige voorwerpen grondig te reinigen na gebruik. In een juwelier om sieraden intensief te reinigen voor en na de verkoop. In het ziekenhuis om medische instrumenten intensief te reinigen en te ontsmetten na gebruik. Zo een reiniger wordt ook steeds meer gekocht door mensen voor eigen gebruik, omdat zo een apparaat niet zo duur kost en ook nog moeiteloos je persoonlijke voorwerpen reinigt.

 De voordelen van de ultrasoon reiniger.

Iedereen die in het bezit is van zo een reiniger geniet van de vele voordelen die van deze. Zo is het opmerkelijk dat deze reiniger tot in de meest onbereikbare plekken van een voorwerp kan reinigen. Bij een deze reiniger hoef je niet bang te zijn dat je kostbare voorwerpen beschadigd kunnen worden. Dit apparaat reinigt je voorwerp binnen een paar minuten afhankelijk hoe vuil deze is. bij kippersrijssen kunt u een redelijke prijs een ultrasoon reiniger aanschaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.