Vloeren: waar kan ik uit kiezen?

bamboe vloeren

Waar ga je uit kiezen als je een nieuwe vloer wilt aanschaffen? Er zijn namelijk vloeren verkrijgbaar in de meest uiteenlopende soorten, kleuren en maten. Zo kun je gaan voor zacht tapijt of juist strakke tegels. Maar je kunt ook kiezen voor bamboe vloeren of gietvloeren. Het fijne is dat er door het ruime assortiment aan vloeren, voor iedereen wel een mooie vloer bij zit. Natuurlijk is niet alleen het interieurstijl van belang, maar ook het budget speelt een rol. De prijzen variƫren logischerwijs per vloer. Daarom krijg je in dit artikel meer inzicht in verschillende soorten vloeren. Zo kun jij een keuze maken die bij jou past.

Linoleum en vinyl

De voordelen van Linoleum en vinyl zijn dat beide vloeren relatief goedkoop zijn. Daarnaast is het duurzaam, niet moeilijk om te onderhouden en het werkt geluiddempend. Als je jonge kinderen hebt, kunnen deze vloeren een uitkomst bieden. Een nadeel van linoleum is echter wel dat het wordt gelijmd, en daardoor niet verhuisbaar is. Een nadeel van vinyl is dat het niet te repareren is.

bamboe vloeren

Gietvloeren

Wat betreft gietvloeren zijn ze verkrijgbaar in verschillende prijzen en kwaliteiten. Gietvloeren bieden verschillende voordelen. Zo is een gietvloer makkelijk te onderhouden, waterdicht en sterk. Maar ook is een gietvloer erg duurzaam en geschikt voor elk interieur. Nadelen van gietvloeren zijn echter wel dat het niet verhuisbaar is. Daarnaast is een gietvloer gevoelig voor krassen en zal het lichtelijk verkleuren na verloop van tijd.

Tegels

Als laatste kun je kiezen voor tegels. Ook, net zoals gietvloeren en linoleum, zijn tegels niet verhuisbaar. Maar voordelen van tegels zijn wel dat ze overal toepasbaar zijn: in de badkamer en keuken, maar ook zijn tegels prima geschikt voor in de woonkamer. Daarnaast is het ook makkelijk om tegels schoon te maken en te houden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.