Veel ruzie in je relatie?

ruzie

Veel ruzie in je relatie?

In elke relatie is er weleens ruzie. Dat is ook niet erg, want dat betekent dat jullie niet bang zijn om je eigen mening te geven en dat jullie je gevoelens niet wegstoppen. Teveel ruzie maken is wel schadelijk voor jullie relatie. Mondt bijna elke discussie uit in een ruzie of lopen jullie ruzies regelmatig uit de hand waarbij jullie schreeuwen of elkaar over en weer beledigen? Dergelijke ruzies zijn zeker niet goed voor jullie relatie en vaak is het lastig om hier samen uit te komen. Ruziemaken kost veel energie en jullie zullen niet de eerste zijn die overwegen dan maar helemaal met jullie relatie te stoppen en de handdoek in de ring te gooien. Bij relatieproblemen, zoals veel ruzie is een relatietherapeut zeker het proberen waard.

Het is tijd voor verandering

Ben je het zat om constant ruzie te maken met je partner? Als je regelmatig ruzie hebt, kan je het verloop van de ruzie vaak al uittekenen. De onderwerpen waar jullie ruzie over hebben zijn meestal hetzelfde. Veel stellen maken ruzie over geld, familie en de tijd die ze met elkaar doorbrengen. Begint jullie ruzie ook altijd met een verwijt naar de ander of krop je alles op en voel je het op een gegeven moment aankomen dat de bom gaat barsten? Ruzies waarbij je schreeuwend tegenover elkaar staat, lossen vaak niks op. Rustig blijven is het devies, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Communicatieproblemen zijn vaak de kern van veel relatieproblemen en dat zie je ook terug in ruzies. Het lukt je niet meer om goed naar elkaar te luisteren. Bovendien zeg je in je woede dingen waar je later spijt van hebt of die je anders had kunnen brengen. Als je eenmaal bezig bent met ruziemaken komen er nog veel meer issues op tafel waardoor jullie op een gegeven moment niet meer weten waar deze ruzie eigenlijk over ging en jullie conflict over iets kleins enorm uit de hand gelopen is. Minder ruzie maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Jullie zijn beiden niet goed in staat om voldoende afstand te nemen en het anders aan te pakken. Hulp van buiten af in de vorm van relatietherapie kan zeker van grote waarde zijn.

relatietherapeut in Amsterdam

Wat doe je tijdens de relatietherapie?

Willen jullie minder ruzie maken en de communicatie tussen jullie verbeteren? Een relatietherapeut kan hier veel in betekenen. Jullie maken een afspraak voor een intakegesprek bij de relatietherapeut in Amsterdam. Wonen jullie niet in de buurt van Amsterdam? Ook op verschillende andere locaties verspreid over het land kunnen jullie terecht voor relatietherapie. Tijdens het intakegesprek brengt de therapeut in kaart wat de aard is van jullie relatieproblemen. Dit dient als basis voor de vervolgsessies. Tijdens de intake kunnen jullie meteen ervaren of er een klik is, want dat is heel belangrijk als je jezelf echt kwetsbaar op wilt stellen en dat is nodig om vooruit te komen. De therapie is kortdurend en bestaat uit verschillende sessies van meestal anderhalf uur. Jullie krijgen praktische adviezen die jullie meteen in de praktijk kunnen brengen. De therapie is erop gericht dat jullie bestaande patronen doorbreken en anders met elkaar gaan communiceren. Dit oefenen jullie thuis en in aanwezigheid van de relatietherapeut. Dit zal in het begin niet vanzelf gaan, maar dan is de therapeut er om jullie met raad en daad bij te staan. Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *