Pizzarette

genieten

Een pizzarette: een echte must have voor elke pizzaliefhebber

Pizza’s zijn vanwege hun mix van gesmolten kaas, tomatensaus en deeg en natuurlijk hun toppings onweerstaanbaar voor vele mensen. Ben jij ook zo’n fan van pizza’s en houd je er ook nog eens van om zelf je eigen pizza’s samen te stellen en te bereiden? Dan ben je er misschien al achter gekomen dat in een normale heteluchtoven zoals je die in de meeste huiskeukens hebt je niet altijd de beste pizza’s maakt. Gelukkig zijn er wel manieren om je eigen pizza’s naar een hoger niveau te tillen. Met een pizzarette zou je dit bijvoorbeeld kunnen doen. Wat een pizzarette eigenlijk is en hoe je je pizza’s hiermee extra smakelijk kunt maken? Je leest er hieronder alles over.

Belangrijke kenmerken van pizzarettes

Een pizzarette zou je in principe kunnen zien als een oven, zij het wel een van een klein formaat. Meestal heeft een pizzarette een ronde vorm; de vorm van een pizza dus. Je zou het kunnen zien als een steenoven in het klein. De plaat is gemaakt van teflon en de koepel van terracotta. Al bij al zijn het relatief kleine maar zeer handzame apparaten. Je kunt deze dan ook gewoon in de keuken gebruiken.

pizzarette

Met deze twee bijkomende aspecten haal je het maximale uit je pizzarette

Wanneer je wat betreft de kwaliteit van je pizza’s als de ervaring die je erbij hebt het maximale uit een pizzarette wilt halen, zorg er dan voor dat je een exemplaar neemt met de volgende onderdelen of functies:

  • Een insteekring die je ook buiten de pizzarette kunt gebruiken. Deze ring geeft aan hoe groot je pizza maximaal mag worden. 
  • Een koepel met meerdere ‘ingangen’. Zo kan iedereen zijn (deel van zijn) pizza beleggen met de zelf gewenste ingrediënten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.