De verschillende PMU opleidingen

Werk je in de beautybranche en wil je je specialiseren in PMU (of semi-PMU)? Of wil je graag in de beautybranche aan de slag en trekt PMU je aandacht? Er zijn verschillende PMU opleidingen te volgen.. In dit blog geef ik je een aantal tips qua opleidingen. Ik heb deze opleidingen ook zelf gevolgd, dus ik kan ze 100% aanraden!

Brow cursus

Op het gebied van (semi)-PMU zou ik je aanraden om te kijken naar een microblading opleiding of ombre powder brows cursus. Deze behandelingen geven het meest natuurlijke resultaat bij jouw klant. Met powder brows creëer je een poederachtig effect en met microblading natuurlijk uitziende wenkbrauwhaartjes. Er bestaan ook opleidingen waarbij allebei deze technieken worden behandeld. Wil je meer allround zijn dan zou ik dit aanraden. 

PMU lips

Ook lippen kunnen tegenwoordig gepigmenteerd worden. Met deze PMU behandeling geef je de klant een mooie lipkleur, waardoor lippenstift vrijwel overbodig wordt. Ook hier zijn opleidingen voor te volgen, zodat je de techniek goed onder de knie krijgt.

PMU eyeliner

Voor mensen die dagelijks eyeliner dragen, kan het heel interessant zijn om dit lijntje (semi)permanent te laten aanbrengen. Alle soorten PMU zijn verschillend, dus ook voor de eyeliner variant is een aparte opleiding te volgen. 

Waar moet ik op letten?

Wil je een PMU opleiding volgen, dan is het belangrijk om niet de eerste de beste aanbieder te kiezen. Deze tips wil ik je graag meegeven:

  • Check of de opleider volgens GGD richtlijnen en Europese normen werkt
  • Volg een opleiding waarbij je een certificaat of diploma krijgt uitgereikt
  • Kies voor een opleider waar je ook naderhand nog terecht kunt met vragen
  • Kijk goed of je zelf voor modellen moet zorgen of dat de opleider dit doet
  • Ga voor een kleine groepsgrootte voor de beste begeleiding
  • Check de reviews van de opleider
  • Ga voor theorie en praktijk (niet een van de twee)
  • Kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de kwaliteit

Zo kun je jouw klanten straks ook het beste resultaat bieden! Succes met het uitzoeken van jouw PMU opleiding, hopelijk heb ik je een beetje op weg kunnen helpen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.